Producenci

Olej z pestek malin NIERAFINOWANY BioOlja 50ml

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 24,88 zł 24.88
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Pochodzenie:
Malina znana jest w kulturze od 3 wieku pne. W Europie Wschodniej uprawiana od średniowiecza, w Rosji - od XII wieku naszej ery. Maliny pochodzą zasadniczo z dwóch gatunków: Rubus idaeus - Czerwona malina i Rubus occidentalis - Czarna malina. W Rosji malina uprawiana jest na Syberii, Uralu, w regionie Wołgi, w regionie środkowym, główne nasadzenia znajdują się na zachodniej Syberii.

Opis rośliny:
Krzew ma wieloletni system korzeniowy, który składa się z kłącza i dodatkowych korzeni, łodyga składa się z rocznych i dwuletnich pędów. W przeciwieństwie do innych krzewów jagodowych, pędy żyją tylko dwa lata. W pierwszym roku rosną zielone, osiągając 1,5-2 m do jesieni. Na drugim roku pędy stają się zdrewniałe i brązowe. Kwiaty są białe o średnicy około 1 cm. Malina kwitnie od czerwca do lipca w ciągu 20-25 dni. Owoce t0 połączone liczne drupelki w kolorze czerwonym, żółtym lub czarnym.

Pozyskiwanie oleju:
Olej z pestek malin firmy BioOlja pozyskiwany jest z pestek, które są produktem ubocznym przemysłu soków owocowych. Dzięki temu owoce maliny wykorzystywane są w 100% a więc nie marnują się. Pestki są oczyszczane i suszone a następnie pozyskiwany jest z nich olej poprzez tłoczenie na zimno. Uzyskany w ten sposób olej firmy BioOlja zapewnia niezwykle świeży, lekki owocowy aromat. Jest pełen przeciwutleniaczy i niezbędnych kwasów tłuszczowych, dzięki czemu ma szerokie zastosowanie w pielęgnacji skóry. Naturalny olej z pestek malin firmy BioOlja wykorzystuje surowiec który w przeciwnym razie zostałby zmarnotrawiony.

Olej z pestek malin - Wyjątkowy, inny, wszechstronny, funkcjonalny ... Dokładnie to, do czego dążymy w BioOlja.

Zawartość kwasów tłuszczowych:
Olej z pestek malin ma wysoką zawartość składników regenerujących i chroniących: alfa i gamma tokoferoli (witamina E), witaminy A, omega-3 i omega-6. Zapewniają one doskonałą aktywność przeciwutleniającą. Wiadomo również, że wysoki poziom witaminy E odgrywa ważną rolę w naprawie i kondycjonowaniu skóry. Ten olej zawiera ponad 80% niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Kwasy tłuszczowe omega-6 są zwykle obecne na poziomie 60%. To czyni go jednym z najbardziej aktywnych olejów roślinnych na rynku. Wykazano, że skład kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6 zmniejsza skutki stresu oksydacyjnego w skórze. Jest bogaty w kwas alfa linolenowy, co sugeruje wyraźne właściwości przeciwzapalne i lecznicze.

Właściwości oleju:
Olej z pestek malin firmy BioOlja ma lekką, aksamitną konsystencję i ciemny, żółty kolor. Mimo swojego ciemnego koloru nie pozostawia plam. Szybko wnika w skórę i działa jak naturalny filtr przeciwsłoneczny.


Ponadto olej z pestek malin znajduje zastosowanie w leczeniu podrażnionej, skłonnej do alergii i odwodnionej skóry. Jest szczególnie polecany w leczeniu wysypki, egzemy, łuszczycy i innych zmian skórnych. Ma właściwości zmiękczające, smarujące i kondycjonujące. Tworzy barierę lipidową zapewniając ochronę skóry i zatrzymuje wilgoć wewnątrz niej. Naturalny olej z pestek malin wspomaga produkcję elastyny i kolagenu, a także działa przeciwutleniająco i rozjaśnia skórę, dzięki czemu jest idealnym rozwiązaniem do pielęgnacji skóry dojrzałej. Ponieważ nie zatyka porów skóry, olejek działa antyseptycznie i przeciwzapalnie. Jest uznawany za źródło witaminy A i E.


Olej z pestek malin może z powodzeniem zastąpić krem na dzień i noc oraz bazę pod makijaż, można dodawać go do innych kosmetyków, takich jak na przykład kremy do twarzy, balsamy do ciała i sproszkowane maski.


Tak więc olej z pestek malin jest idealny dla skóry suchej, zmęczonej, dojrzałej i zniszczonej.

Podsumowując - w jaki sposób Twoja skóra skorzysta z oleju z pestek malin?
• Silnie i głęboko nawilża skórę nadając jej blask,
• Regeneruje, wzmacnia i nabłyszcza włosy,
• Spowalnia procesy starzenia i zwiększa jędrność skóry,
• Reguluje produkcję sebum, a tym samym wspomaga walkę z trądzikiem i innymi problemami skórnymi,
• Rozjaśnia i usuwa drobne przebarwienia skóry,
• Sprzyja racjonalizacji gospodarki wodnej organizmu,
• Odświeża i przywraca do równowagi skórę po opalaniu.

Jak używać?
• Olej z pestek malin można stosować samodzielnie, bezpośrednio na skórę i włosy,
• Można stosować do rozcieńczania uspokajających olejków eterycznych w kojącej mieszance do masażu,
• Doskonały dodatek do kremów, balsamów, odżywek do włosów.

Przeznaczenie:
Olej z pestek malin z uwagi na to, że nie zatyka porów i reguluje sebum, nadaje się dla skóry suchej, zmęczonej, dojrzałej i zniszczonej.

Oświadczenie wolne od GMO:
Nasz produkt jest wolny od GMO i dlatego nie podlega wymogowi etykietowania zgodnie z rozporządzeniem (WE) 1829/2003 i rozporządzeniem (WE) 1830/2003.

Oświadczenie o napromieniowaniu:
Do wytworzenia naszego produktu nie użyto napromieniowanych materiałów; sam nasz produkt również nie był naświetlany.

Ochrona zwierząt i oświadczenie wegańskie:
Nasz produkt jest pochodzenia roślinnego i jego produkcja, przechowywanie i transport odbywały się bez kontaktu z materiałami pochodzenia zwierzęcego. Nasz produkt nie był testowany na zwierzętach. Podobnie, żadne testy na zwierzętach nie będą przeprowadzane obecnie ani w przyszłości.

Deklaracja wolna od CMR:
Zgodnie z naszą obecną wiedzą, nasz produkt nie zawiera żadnych substancji CMR (substancji rakotwórczych, mutagennych lub toksycznych dla reprodukcji). Ponadto, zgodnie z naszą obecną wiedzą, nie użyto żadnych CMR do jego produkcji ani do produkcji innych naszych produktów.

Bez konserwantów:
Zgodnie z obecnym stanem wiedzy nasz produkt nie zawiera syntetycznych środków konserwujących, takie jak formaldehydy i parabeny.

Nazwa inci:
RUBUS IDAEUS SEED OIL

Skład:
100% olej z pestek malin zimnotłoczony, nierafinowany

Pojemność:
50 ml

Powyższe informacje są zbierane ostrożnie i mają wyłącznie charakter informacyjny. Zgodnie z naszą najlepszą wiedzą, stwierdzenia te, są wynikiem obserwacji i badań i zostały zebrane z literatury.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

  •  

     

    Darmowa wysyłka przy zakupie powyżej 249 zł

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl